MÅRTEN CVETKOVIC SHOW

Mårten Andersson presenterar 

MÅRTEN CVETKOVIĆ

EN STANDUPSHOW OM KULTURKROCKAR, BORTTAPPAD MANLIGHET 

OCH FAMILJEDRÖMMEN SOM NÄSTAN BLEV SANN. 

”Jag har en dröm…om en familj – fru, barn och ett stort fint hus på landet. Vi har en trädgård med äppelträd där fåglarna kvittrar, det är mysiga grillkvällar, familjeresor och jag avslutar dagarna med att läsa sagor för mina barn….” 

Med de orden avslutades Mårten Anderssons första, självutlämnande soloshow; den kritikerrosade publiksuccén ”Under Ytan” från 2014. Nästan tio år har passerat sedan publiken fick möta en singelman som desperat försökte hitta en väg ut från ett destruktivt liv med åratal av galna fester, one night stands, psykisk ohälsa och en festnatt som nästan kostade honom livet. 

Men vad hände sen? Blev drömmen verklighet? Hur hanterar man egentligen att gå från ett stökigt singelliv till ett ordnat familjeliv?

Våren 2023 åker Mårten Andersson ut i Sverige med sin tredje soloshow, Mårten Cvetkovic – en standupshow om kulturkrockar, borttappad manlighet och familjedrömmen som nästan blev sann. 

Mårten Andersson: 

”Det ska bli otroligt roligt att åka på soloturné igen och extra kul för att det just blir med uppföljaren till Under ytan. Det var ju en milstolpe för mig både som komiker och människa. Idén att göra en uppföljare kom hemma i trädgården med barnen och det slog mig att allt det jag drömde om för nio år sedan, faktiskt har hänt. Vägen dit var dock betydligt tuffare än jag trott och mycket blev inte alls som jag hade tänkt mig.”

SVERIGETURNE 2023

Östersund, Storsjöteatern – 1 april

Eskilstuna, Lokomotivet – 14 april 

Norrköping, Flygeln – 15 april 

Stockholm, Lilla Cirkus – 21 april 

Göteborg, Trädgår’n – 22 april

Västerås, konserthuset – 28 april 

Stockholm, Lilla Cirkus – 29 april 

Jönköping, Teatern – 5 maj 

Malmö, Slagthuset – 6 maj 

Växjö, Teatern – 12 maj

Kalmar Teater – 13 maj 

Södertälje, Estrad – 26 maj 

Örebro, Hjalmar Bergman – 27 maj

PRESSRÖSTER OM MÅRTEN ANDERSSON

Han får publiken att vrida sig av skratt…snart kan vi inte andas. Det gör bokstavligen ont”

ESKILSTUNAKURIREN

Publiken viker sig av skratt”

ÖSTERSUNDS-POSTEN

Fruktansvärt roligt”

CORREN 

Intressant, gripande och humoristisk. Mårten Anderssons första, utmärkta soloföreställning”

GEFLE DAGBLAD 

MÅRTEN ANDERSSON

Mårten Andersson är den flerfaldigt prisbelönade och kritikerrosade komikern som fick sitt stora genombrott redan 2001 i P3 programmet ”Pippirull”. Hans busringningar med imitationer av bland andra Dr Alban och Mikael Persbrandt blev kultförklarade och Mårten utsågs till Årets komiker 2001 av Magazine Cafés läsare. Albumet ”Det är stabilt” Grammynominerades samma år. 

Efter sex år på ZTV och TV3 som programledare började Mårten med standup 2000 och vann omgående pris som Årets nykomling på Svenska standupgalan. 2004 startade han klubben RAW som fick Juryns hederspris på Svenska standupgalan för förnyandet av svensk standup. 2018 vann Mårten en prestigefylld talangtävling i New York på anrika Greenwhich Village Comedy Club på Manhattan. Han har synts i mängder av humorprogram på TV som RAW comedy club i Kanal 5, Extra Extra på TV3 och Grillad i SVT för att nämna några. Mårten ligger som entreprenör även bakom RAW – Sveriges största varumärke inom humor, musikartisten Sean Banan, den världsomtalade alkoholfria nattklubben SOBER samt Sveriges största podcast om kryptovalutor.

Kommentarsfält avstängt.