RAW Mårten Cvetkovic Show (JÖNKÖPING) - RAW comedy club

RAW Mårten Cvetkovic Show (JÖNKÖPING)

05
Maj
Mårten Andersson
21:00 - 22:30 Jönköping Teater
Hovrättstorget
Mårten Cvetkovic Show (JÖNKÖPING)

EN STANDUPSHOW OM KULTURKROCKAR, BORTTAPPAD MANLIGHET OCH FAMILJEDRÖMMEN SOM NÄSTAN BLEV SANN.

Efter att ha träffat sin stenhårda, tuffa serbiska kvinna och skaffat familj så blir Mårten Andersson rejält vilse i sin manlighet och det blir inte enklare av alla kulturkrockar och parets åldersskillnad.

Våren 2023 åker Mårten ut i Sverige med sin tredje soloshow tillsammans med sitt alter ego – Mårten Cvetkovic, en galen serbisk mentor som försöker hjälpa honom med både relationen och familjelivet. Kloka tankar blandas med ren dårskap:

”En riktig man går inte i väggen, han går genom väggen – och fortsätter. En riktig man byter oljefilter, inte blöjor.”

”Mårten Cvetkovic” är en riktig feelgoodföreställning som handlar om familjeliv, drömmar, fördomar, livet som ofrivillig hemmafru och rädslan för att bli en grinig, sittkissande gubbe. Sverigepremiär 1 april.


PRESSRÖSTER OM MÅRTEN ANDERSSON

”Så roligt att tårar rinner – i 90 minuter”
– AFTONBLADET (2023)

”Standup när det är som bäst.”
– Påscen.se (2023)

Han får publiken att vrida sig av skratt…snart kan vi inte andas. Det gör bokstavligen ont”

-ESKILSTUNAKURIREN

Publiken viker sig av skratt”

-ÖSTERSUNDS-POSTEN

Fruktansvärt roligt”

-CORREN

Intressant, gripande och humoristisk. Mårten Anderssons första, utmärkta soloföreställning”

-GEFLE DAGBLAD


MÅRTEN ANDERSSON

Mårten Andersson är den flerfaldigt prisbelönade och kritikerrosade komikern som fick sitt stora genombrott redan 2001 i P3 programmet ”Pippirull”. Hans busringningar med imitationer av bland andra Dr Alban och Mikael Persbrandt blev kultförklarade och Mårten utsågs till Årets komiker 2001 av Magazine Cafés läsare. Albumet ”Det är stabilt” Grammynominerades samma år.

Efter sex år på ZTV och TV3 som programledare började Mårten med standup 2000 och vann omgående pris som Årets nykomling på Svenska standupgalan. 2004 startade han klubben RAW som fick Juryns hederspris på Svenska standupgalan för förnyandet av svensk standup. 2018 vann Mårten en prestigefylld talangtävling i New York på anrika Greenwhich Village Comedy Club på Manhattan. Han har synts i mängder av humorprogram på TV som RAW comedy club i Kanal 5, Extra Extra på TV3 och Grillad i SVT för att nämna några. Mårten ligger som entreprenör även bakom RAW – Sveriges största varumärke inom humor, musikartisten Sean Banan, den världsomtalade alkoholfria nattklubben SOBER samt Sveriges största podcast om kryptovalutor.